Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

První ojeté LaFerrari

3.1.2014

Až na výjimky jsou ojeté vozy levnější než ty nové. Mezi takové výjimky patří třeba ojetý hypersport LaFerrari, který je proti novému takřka dvojnásobně drahý.

Ferrari vyrobí pouze 499 exemplářů svého modelu LaFerrari. Jeden z automobilů se už objevil na trhu s ojetými vozidly. Německá společnost SEMCO ojeté LaFerrari nabízí za 2.380.000 eur, což při současném kurzu odpovídá 65,5 milionu korun.

LaFerrari tak dokazuje, že je pro své majitele opravdu skvělou investicí. Cena nového auta, které bylo světu poprvé prezentováno loni v březnu, totiž byla stanovena na 1,3 milionu eur. Jen pár měsíců po premiéře je nabízeno za takřka dvojnásobnou částku. A do budoucna jeho hodnota určitě dále poroste.

Kupec ojetého automobilu se jistě najde i přes takovou cenu. Ferrari již dříve přiznalo, že zájemců o nové LaFerrari bylo více než dvakrát tolik, než kolik kusů tohoto modelu bude vyrobeno. Výhodou prodávaného kusu je i ten, že nový majitel jej dostane hned a ne až poté, co bude vyroben.

Díky ohromnému zájmu si navíc automobilka mohla kupce LaFerrari opravdu pečlivě vybírat. Auto si mohli pořídit jen opravdu loajální zákazníci, kteří už vlastnili nejméně pět nově koupených automobilů se vzpínajícím se koníkem ve znaku. Automobilka si navíc zjišťovala pověst klienta nebo jeho postavení.

Majitel prvního LaFerrari tak u maranellského výrobce bude mít zřejmě do budoucna pořádný vroubek. Vedení značky se jistě nebude líbit, že LaFerrari prodává tak brzo. Proti podobným překupním totiž automobilka již delší dobu bojuje.

Prodávaný exemplář LaFerrari má červenou karoserii v odstínu Rosso Corsa a podle prodejce má na svém kontě pouze 200 ujetých kilometrů. Stávající majitel si s ním tedy moc jízd neužil. Plaketka 1/499 pak neznamená, že se jedná o první vyrobený exemplář, říká, že auto je jedním ze 499 vyrobených kusů.

Připomeňme, že LaFerrari je hybridem, jeho pohonné ústrojí kombinuje 6,3litrový atmosférický dvanáctiválec, elektromotor a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku. Výsledkem je výkon 708 kW (963 koní). Automobil díky tomu zrychlí z 0-100 km/h za méně než tři sekundy a zvládne překonat rychlost 350 km/h.

Německý prodejce automobilů SEMCO sídlí v Mnichově a ve své nabídce má i další exkluzivní automobily – například Koenigsegg Agera R nebo Pagani Huayra.

zdroj. auto.cz

Další aktuality

Změna právní formy CRU Servis s.r.o.

Máme firemní profil na Facebooku

Přestavby na E85 nyní se zápisem do TP

OPRAVY NA SPLÁTKY

Bosch činí hybridní pohon cenově dostupným