Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Aplikace pro chytré hodinky umožní ovládat automobily na dálku.

6.5.2015

Ovládání automobilů pomocí chytrých hodinek brzy nabídne kdekdo. Stačí si jenom stáhnout příslušnou aplikaci.

 

V dnešní době, kdy se většina lidí ve věku pod třicet let neobejde bez mobilního telefonu, aplikací na sdílení fotek, facebooku a podobných vymožeností, je celkem přirozené, že dochází také k propojení chytrých telefonů s automobily. Jmenujme například v dnešní době dost diskutované systémy MirrorLink, případně SmartGate, které umožňují zrcadlit displej telefonu do multimediálního systému vozu a ukázat zajímavá data o jízdě.

Jenže chytré telefony už nejsou až tak v kurzu, a nabíhají hračky typu Google Glass nebo Apple Watch. Americká divize značky Volkswagen se zaměřila na druhou z nich a vydala aplikaci Car-Net, které umožňuje ovládat vybrané funkce automobilu přímo z vašeho zápěstí. Aplikace je dostupná pro modely CC, Eos, Beetle, Jetta, Passat a Tiguan vyrobené nejpozději v loňském roce, a kompletní řadu Golf pro letošní rok.

A co aplikace Car-Net umožňuje? Můžete například odemykat a zamykat dveře automobilu, otevírat a zavírat okna, lokalizovat automobil na rozlehlých parkovištích a nechat se k němu navádět, zatroubit, rozsvítit světla a podobně. U úsporných modelů dále můžete zkontrolovat stav paliva v nádrži, případně sledovat stav nabíjení akumulátoru v případě, že se jedná o Volkswagen e-Golf. Aplikace bude dostupná v App Store pro Apple Watch.

Volkswagen nicméně není jediný, kdo se takovou vymožeností zabývá. V minulosti jsme již slyšeli o podobné aplikaci, která vaše chytré hodinky spojí s vozy Porsche a modely BMW i. Funkčnost se ale vesměs nemění – u Porsche můžete například sklopit vnější zpětná zrcátka a majitelé plug-in hybridů mohou na dálku zapnout topení či klimatizaci, zatímco se jejich vůz nabíjí. U BMW zase nejvíce vede možnost zkontrolovat stav akumulátorů. Očekáváme, že se v budoucnu tento systém rapidně rozšíří.


 

zdroj: auto.cz

 

Další články

Opel pracuje na světlometech, sledujících pohled řidiče.

V Česku prý jezdí tisíce vozů s odstraněnými filtry pevných částic

Škoda Superb III - premiéra

Na STK již nově nedostanete zelenou emisní známku.!!!

Nová linka 1224 vám pomůže od lovců nehod