Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Škoda svolá do servisů 1,2 milionu vozů se zakázaným softwarem !!!

2.10.2015

Škoda svolá do servisů 1,2 milionu vozů se zakázaným softwarem..(No toto?)

 

Kauza „Dieselgate“ naplno postihla také automobilku Škoda. Do servisů bude muset 1,2 milionů vozů.
Skandál „Dieselgate“ naplno vypukl už minulý týden a prakticky každý den se objevují nové zprávy, které nepotěší majitele vozů koncernu Volkswagen se vznětovými motory EA189. Agregáty používají značky Audi, Seat, Škoda a Volkswagen, přičemž konkrétně se jedná o tříválec 1.2 TDI a čtyřválce 1.6 TDI a 2.0 TDI.

Podvodný software používá 11 milionů vozů koncernu Volkswagen a zasažena byla i automobilka Škoda Auto. Konkrétně se jedná o 1,2 milionu vozů vyrobených v letech 2010 až 2015 (Fabia II, Octavia II, Rapid, Roomster, Superb II, Yeti). Důležitým ukazatelem je fakt, že postižené vozy splňují emisní normu Euro 5. Současně prodávané modely jsou tedy v pořádku, protože v souvislosti s přechodem na Euro 6 už s předstihem dostaly zcela novou generaci motorů.

Informaci o počtu postižených Škodovek už v odpoledních hodinách zveřejnila agentura Reuters, teprve v podvečer ale přišlo prohlášení přímo z automobilky. „Ano, mohu potvrdit že v rámci značky Škoda jde celosvětově přibližně o 1,2 milionu již dříve vyrobených vozů. Předně, všechny nové v Evropské unii nabízené vozy značky Škoda s dieselovým motorem, musejí splňovat emisní normu Euro 6, a plní tak všechny zákonné požadavky a předpisy v oblasti životního prostředí.
Dotčeny jsou vozy s motory řady EA189. Jedná se o již dříve vyrobené vozy, které jsou v provozu. Pro jejich majitele je důležité vědet, že dotčená vozidla jsou absolutně bezpečná a schopná každodenního provozu. Majitele dotčených vozů svoláme do autorizovaných servisů, kde proběhnou příslušná technická nápravná opatření, na kterých aktuálně pracujeme. Náklady na případná nezbytná technická opatření převezme koncern Volkswagen,“ řekl k problému Jozef Baláž, tiskový mluvčí Škody Auto.

Zajímavou informaci představuje plánování celosvětové svolávací akce postižených Škodovek hrazené koncernem Volkswagen. Jak chce ale automobilka zaopatřit splnění emisních předpisů, zatím není známo. Situaci budeme i nadále sledovat.

 

Logo škoda

zdroj: auto.cz

Další články

BMW vyvíjí extrémně úsporný vůz se spotřebou 0,4 l

Česko-slovenský závodní vůz Praga R1R získal silniční homologaci

Aplikace pro chytré hodinky umožní ovládat automobily na dálku.

Opel pracuje na světlometech, sledujících pohled řidiče.

V Česku prý jezdí tisíce vozů s odstraněnými filtry pevných částic