Navigovat do servisuKarviná - Staré Město, Bohumínská 373/7Telefon+420 596 322 020 E-mailcruservis@cruservis.cz Otevírací dobaPo - Pá: 7.45 - 16.45 So: po dohodě

Nová pneumatika Michelin Premier vydrží 100.000 kilometrů

16.1.2014

Michelin v Detroitu ukázal novou pneumatiku, která nejen že má vydržet až 100 000 km, ale její vlastnosti mají se zvyšujícím se opotřebením dokonce zlepšovat.

 

Není moc výrobků, které čím jsou starší, tím jsou lepší. Nějaká ta vína, sýry, alkohol, pneumatiky... Ano, přesně tak, pneumatiky. Teď už podle Michelinu nemusíte mít obavy jezdit na starých pláštích s minimem vzorku. Tedy pokud máte na autě pneumatiku se systémem EverGrip, kterou francouzská firma právě představila na detroitském autosalonu.

Michelin tvrdí, že jeho celoroční pláště Premier A/S EverGrip nejen že vydrží až 60 tisíc mil, tedy téměř 100 tisíc kilometrů, ale dokonce se s ubývajícím množstvím materiálu na běhounu zlepšují jejich trakční schopnosti. Nebo přinejmenším příliš nezhoršují, což je asi přesnější... Jde víceméně o evoluci Y lamel na zimních pneumatikách, jejichž lamely se po ojetí části vzorku rozdvojily a jejich počet se tím zdvojnásobil.

Popravdě řečeno to tehdy moc nefungovalo, nicméně v tomto případě by to mělo být lepší a to díky drážkám, které se postupně rozšiřují a umožňují tak dobrý odvod vody i při menší hloubce dezénu, způsobené opotřebením. Dlouhověkost a dobré trakční vlastnosti pak má zaručit extrémně vysoký podíl siliky a slunečnicového oleje ve směsi.

Pneumatiky Michelin Premier A/S EverGrip jdou v USA do prodeje v dubnu a budou k dispozici v první fázi ve 32 rozměrech od 185/65 R 15 po 245/45 R 18 a oproti stávajícím plášťům by měly být jen lehce dražší. V průběhu roku se pak objeví i na dalších trzích celého světa.


Pneu Michelin 100.000km

Další články

Přeplňování: Bez nich by nebyl downsizing

Prodeje vznětových aut v USA rostou, Volkswagen tu prodal přes 100.000 vozů s TDI

BMW M3 a M4 JSOU VENKU...

Značkové servisy často straší motoristy, že přijdou o záruku..

Bosch eClutch: Spojka-by-wire